Verdachten aangehouden voor auto-inbraak

maandag 14 november 2016

Harmelen - In de nacht van zondag 13 op maandag 14 november konden agenten, na een alerte melding van een getuige, twee verdachten aanhouden voor auto-inbraak aan de Torenvalk.

Rond 02.30 uur zag een getuige twee personen zich verdacht ophouden en met een zaklamp bij een bestelauto naar binnen schijnen. De politie werd ingeschakeld en agenten gingen poolshoogte nemen. Die zagen in een brandgang bij de Torenvalk twee mannen staan. Toen zij de agenten zagen, besloten ze het op een rennen te zetten. Eén van hen kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De andere verdachte was gevlucht. In de omgeving zochten agenten, onder andere met een politiehond. De politiehond vond de man verstopt onder de struiken aan de slootkant. Hierbij had de hond de verdachte vastgegrepen aan zijn been. De twee, 48 en 45 jaar uit Nieuwegein, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd de verdachte die door de politiehond gebeten was, nagekeken door een arts. Hij kon ingesloten worden.Op de Torenvalk bleek in twee bestelauto’s ingebroken waarbij gereedschap was gestolen. Op de Torenvalk stond ook een auto die niet afgesloten was. Daar bleek een hoeveelheid gereedschap in te liggen. Omdat de auto vermoedelijk van de verdachten is, werd deze in beslag genomen voor nader onderzoek.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kockengen | 112 alarmeringen Kockengen | Goedkoop Tanken in Kockengen | Supermarkten in Kockengen | Weerbericht Kockengen