Politie en bewoners in Woerden gaan samen inbrekers aanhouden

dinsdag 17 november 2015

Woerden - Deze week wil de politie samen met de bewoners van Woerden in een heterdaadoefening inbrekers gaan aanhouden. Na een 1-1-2 inbraakmelding gaan politie en bewoners samen op zoek naar agenten in burger, die zich in de oefening gedragen als inbrekers. De politie oefent regelmatig werksituaties, nu worden ook de bewoners via Burgernet actief gevraagd om mee te doen. Doordat de politie oefent met de procedures, zullen werkelijke heterdaad opsporingsacties beter kunnen verlopen.

Wanneer en waar de oefening plaats vindt blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te houden.  De deelnemers van Burgernet in de wijk van de inbraak krijgen bericht op hun telefoon als de actie begint. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.Burgernet.nl 

De 1-1-2-meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel in de juiste richting zoeken. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden. Alle inwoners uit Woerden wordt gevraagd alert te zijn op verdachte situaties en 1-1-2 te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt.

In Burgernet werken gemeente en politie samen met inwoners aan de veiligheid in de buurt. Burgernet is een telefonisch netwerk waarbij de politie inwoners via een ingesproken telefoonbericht of een sms-bericht vraagt om hulp. Het doel is om meer ogen op straat te hebben en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Inwoners kunnen met Burgernet een concrete bijdrage leveren aan de veiligheid van hun directe omgeving. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat politie en inwoners samen verdachte of vermiste personen kunnen opsporen. Aanmelden kan via www.burgernet.nl.

 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kockengen | 112 alarmeringen Kockengen | Goedkoop Tanken in Kockengen | Supermarkten in Kockengen | Weerbericht Kockengen