Getuigenoproep babbeltruc

dinsdag 20 juni 2017

Woerden - Maandag 19 juni kreeg de politie een melding van een vrouw die mogelijk het slachtoffer was geworden van een zogenaamde babbeltruc. Een jongeman had bij haar aangebeld aan de Tournoysveld en vroeg of ze mee naar beneden kon lopen. Weer boven ondervond de vrouw dat er goederen gestolen waren.

Toen agenten ter plaatse waren, vertelde de vrouw dat er omstreeks 14.00 uur was aangebeld door een jongeman met een bos bloemen. Met het verhaal dat hij een kaartje in de verkeerde brievenbus had gegooid, vroeg hij haar mee naar beneden te lopen. Beneden aangekomen bleek er geen kaartje in haar brievenbus te liggen. Toen de vrouw vervolgens weer boven kwam stond er een andere vreemde jongeman in haar woning, deze is toen gevlucht. Later bleek er een aantal goederen gestolen te zijn. |Uw tip

Vermoedelijk hoorden de jongens bij elkaar. De politie is op zoek naar getuigen van het incident en geeft het volgende signalement door:

Beide jongens zijn naar omschrijvingen ongeveer 20 jaar oud, hebben een smal postuur en een licht getinte huidskleur. De jongen met de bos bloemen sprak Nederlands zonder accent en droeg een shirt en een blauw gekleurde broek. De vreemde jongeman in de woning droeg een licht gekleurd shirt en een korte broek.Heeft u meer informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via tel: 0900 - 8844 óf maak gebruik van het onderstaand tipformulier. Meldt u zich liever anoniem? Bel dan met tel: 0800 - 7000. U kunt zich ook online melden via www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor, zie de onderstaande link voor meer informatie.

https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

 

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kockengen | 112 alarmeringen Kockengen | Goedkoop Tanken in Kockengen | Supermarkten in Kockengen | Weerbericht Kockengen