Drugs gevonden bij invallen, twee verdachten aanhouden

woensdag 17 mei 2017

Woerden - Bij invallen in een woning aan de Breitnerstraat en twee garageboxen aan het Singelplein heeft de politie handelshoeveelheden drugs en een grote hoeveelheid cash geld aangetroffen. Twee verdachten, een 26-jarige Woerdenaar en een 28-jarige Rotterdammer, zijn aangehouden op verdenking van handel in drugs. Bij elk van beiden werden twee voertuigen in beslag genomen.

De politie startte een onderzoek in de zomer van 2016 naar aanleiding van binnengekomen informatie over verdachte situaties. Uit een eerste verkennend onderzoek bleek dat het ging om handel in verdovende middelen. Nader onderzoek leidde naar twee dealers die al jaren actief zijn in Woerden, Woerdense Verlaat, Montfoort, Harmelen, Mijdrecht, Vinkeveen, Wilnis, Kockengen, Nieuwkoop en Uithoorn.

Het onderzoek wees uit dat het klantenbestand van de verdachten meer dan honderd klanten omvat. Verder werd duidelijk, onder meer uit observaties, dat de drugshandel op dagelijkse basis plaatsvond. Naderhand bleken sinds 2015 meerdere anonieme meldingen te zijn gedaan bij Meld Misdaad Anoniem over feiten die een relatie hebben met dit onderzoek.

In een van de garageboxen werd geen drugs aangetroffen, maar wel een partij valse merkkleding. De kleding is in beslag genomen en wordt onttrokken aan het verkeer. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Nader onderzoek wordt ingesteld.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kockengen | 112 alarmeringen Kockengen | Goedkoop Tanken in Kockengen | Supermarkten in Kockengen | Weerbericht Kockengen