Politie zoekt beelden van autobranden Woerden

dinsdag 5 januari 2016

Woerden - Tijdens de jaarwisseling is Woerden getroffen door een reeks autobranden. In zeker een deel van de gevallen is sprake van brandstichting door middel van vuurwerk. De politie is een onderzoek gestart naar deze branden en kan daarbij de hulp gebruiken van getuigen die iets hebben gezien, gefotografeerd of gefilmd.

In de nacht van 31 december 2015 op 1 januari 2016 gingen in Woerden zes personenauto’s, een bestelbus en een scooter in vlammen op. Op social media verschenen filmpjes en foto’s, waaruit bleek dat zeker in enkele gevallen sprake was van brandstichting. De politie neemt deze vorm van vandalisme hoog op, temeer daar de gedupeerden veelal niet verzekerd zijn voor de schade.

De recherche is intussen druk bezig met het onderzoek. Dat moet duidelijk maken in welke gevallen sprake was van brandstichting en wie daar achter zaten. Ten behoeve van het onderzoek is de recherche geïnteresseerd in beelden (foto’s of filmpjes) van de autobranden, en dan vooral die waarop mensen zichtbaar zijn. Hebt u zulke beelden? Dan kunt u ze uploaden via het tipformulier op deze site.

De politie heeft enkele verdachten op het oog, maar hoopt met de hulp van getuigen verder te kunnen komen. Daarom wordt woensdag 6 januari in de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld bij RTV Utrecht aandacht besteed aan de zaak. Hebt u iets gezien van een van de brandstichtingen? Of hebt u informatie die kan leiden tot de daders? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook bij M. via 0800-7000 of www.meldmisdaad.nl.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kockengen | 112 alarmeringen Kockengen | Goedkoop Tanken in Kockengen | Supermarkten in Kockengen | Weerbericht Kockengen