Update: Nieuw-Loosdrechtsedijk dinsdag 27 september ’s avonds afgesloten

maandag 26 september 2016

Loosdrecht - De Nieuw-Loosdrechtsedijk is op dinsdag 27 september 2016 tussen 18.30 uur en circa 01.00 uur afgesloten in verband met het nader onderzoek naar de dodelijke aanrijding op woensdag 16 maart 2016. Update: persinformatie en overzichtskaart.

Voor bewoners en ondernemers op de Nieuw-Loosdrechtsedijk, maar ook voor het doorgaande verkeer, betekent de afsluiting dat er dinsdag 27 september helemaal geen verkeer mogelijk is over het afgezette weggedeelte, ook niet voor voetgangers. Bewoners en ondernemers tussen huisnummer 190 tot en met 213 kunnen tussen 18.30 en circa 01.00 uur hun huis of bedrijf niet bereiken of van daaruit de weg op gaan. Informatie over de verkeerssituatie en de bereikbaarheid, is te vinden op www.politie.nl (bij uw buurt: Loosdrecht) en op www.wijdemeren.nl/wegafsluitingen Ook is hier een lijst met antwoorden op mogelijke vragen te vinden. Bewoners worden deze week door de politie geïnformeerd over het onderzoek.

In het onderzoek naar de aanrijding, waarbij een 19-jarige inwoonster van Hilversum kwam te overlijden, zijn camerabeelden veilig gesteld. Op deze beelden zijn de verdachten te zien, de bestuurder van een Porsche en de bestuurder van een Mini Cooper die achter hem reed. Met deze beelden is de gereden snelheid en de onderlinge afstand tussen de auto’s door middel van onderzoek vast te stellen. Deze kennis is van groot belang in de strafzaak. Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) heeft besloten zogenoemde referentiebeelden te maken. Daarvoor is het nodig dat met de zelfde soorten voertuigen, onder dezelfde omstandigheden op dezelfde weg met verschillende (hoge) snelheden wordt gereden. Deze opnamen worden vervolgens vergeleken met de beelden van de noodlottige avond. Het onderzoek vindt plaats op last van de officier van justitie en wordt uitgevoerd door het Tactisch Verkeersteam van de Politie Midden-Nederland in samenwerking met het NFI.

 

Persvak

Er wordt een persvak ingericht ten hoogte van Nieuw-Loosdrechtsedijk 213, aan de kant van Breukeleveen. Op vertoon van een politieperskaart kan het persvak worden betreden. Tussen 20.00 uur en 21.30 uur is er een woordvoerder van de politie aanwezig.

 

Zicht op het onderzoek

Vanaf het persvak is er zicht op de tegemoet komende voertuigen. Het is niet mogelijk om een persvak naast de Nieuw-Loosdrechtedijk te plaatsen, om beelden te maken van passerende voertuigen. Niemand mag tussen 18:30 uur en 01.00 uur de weg betreden. Dat zou betekenen dat de pers tussen die tijd het persvak niet mag verlaten.  Het is ook mogelijk om vanaf de kant van Loosdrecht foto’s of filmopnames te maken, er is alleen geen persvak ingericht aan die zijde.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kockengen | 112 alarmeringen Kockengen | Goedkoop Tanken in Kockengen | Supermarkten in Kockengen | Weerbericht Kockengen